Vuokra-asunto heti Täysi tyytyväisyystakuu

Lumo kotinyt.fi -palvelu on täysin uudenlainen tapa vuokrata asunto heti. Kun löydät palvelusta haluamasi asunnon, voit vuokrata sen heti – ilman hakemusta, ilman vuokravakuutta ja ilman asukasvalintaa. Päätös on sinun. Kaikkiin palvelun asuntoihin voit muuttaa vaikka heti seuraavana arkipäivänä. Lisäksi annamme sinulle tyytyväisyystakuun.

Vapaita Lumo-vuokra-asuntoja erilaisiin tarpeisiin

Lumo kotinyt.fi -palvelussa on monipuolinen valikoima Lumo-vuokra-asuntoja eri puolilta Suomea. Voit etsiä kotia esimerkiksi sijainnin, asunnon koon tai vuokran perusteella.

Kun löydät etsimäsi, olet jo melkein kotona

Jokaisen Lumo kotinyt.fi -palvelussa olevan Lumo-vuokra-asunnon voit vuokrata heti. Kannattaa olla nopea, sillä asunnot vuokrataan pian! Muuttamaan pääset jo vaikka seuraavana arkipäivänä.

Ei erillistä vakuusmaksua

Kun olet löytänyt Lumo-kodin, voit siirtyä vuokraamaan yhdellä klikkauksella. Vuokrasopimuksen tekemiseen tarvitset pankkitunnusten lisäksi vain ensimmäisen kuukauden vuokran. Emme peri erillistä vakuusmaksua. Tarkistamme luottotietosi ennen vuokrausta.

Muuta vaikka heti seuraavana arkipäivänä

Lumo kotinyt.fi -palvelun Lumo-asunnot ovat vuokrattavissa seuraavasta arkipäivästä aina seuraavan kalenterikuukauden puoleen väliin saakka. Vuokrasopimuksesi aloituspäivä voi siis olla mikä tahansa päivä tällä välillä.

Tutustu Lumo kotinyt.fi -palvelun ehtoihin › Usein kysyttyjä kysymyksiä ›

Lumo kotinyt.fi -palvelun ehdot

 1. Vuokrasopimuksen tekeminen Lumo kotinyt.fi -palvelussa on sitova toimenpide. Palvelussa solmimasi vuokrasopimus on kolmen (3) kuukauden mittainen määräaikainen sopimus. Mikäli molemmat osapuolet haluavat, että vuokrasuhde jatkuu kolmen kuukauden määräajan jälkeen, jatketaan sopimusta toistaiseksi voimassaolevalla sopimuksella.

 2. Lumo kotinyt.fi -palvelussa asuntojen vuokraus tapahtuu saman tien verkkopalvelun kautta. Palveluun tunnistaudutaan käyttämällä verkkopankkitunnuksia. Sopimuksen voi tehdä myös kahden henkilön nimiin.

 3. Vuokrasopimuksen tekeminen Lumo kotinyt.fi -palvelussa edellyttää, että luottotiedot ovat kunnossa. Lisäksi edellytetään, että olet yli 18-vuotias ja sinulla ei ole aikaisempia vuokrasopimuksia koskevaa velkaa VVO-yhtymä Oyj:lle. Mikäli sopimus tehdään kahden henkilön nimiin, tulee väh intään toisen henkilön luottotietojen olla kunnossa eikä kummallakaan henkilöllä saa olla aikaisempia vuokrasopimuksia koskevaa velkaa VVO-yhtymälle. Luottotiedot tarkastetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä ja vuokranmaksuhistoria VVO-yhtymä Oyj:n asiakasrekisteristä. Jos luottotiedot tai vuokranmaksuhistoria eivät ole kunnossa, voit tehdä asuntohakemuksen Lumo.fi-palvelussa.

 4. Vahvistat vuokrasopimuksen hyväksymällä vuokrasopimuksen ja sen ehdot sekä maksamalla ensimmäisen kuukauden vuokran. Emme peri erillistä vuokravakuutta.

  Maksupalvelutarjoaja

  Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

  Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7 Innova 2, Lutakonaukio 7 40100 Jyväskylä Puhelin: 0207 181830

  Verkkopankit

  Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

 5. Tulevaan kotiisi pääset tutustumiskäynnille mahdollisesti jo ensimmäisenä arkipäivänä vuokrasopimuksen solmimisen jälkeen.

 6. Annamme kaikille Lumo kotinyt.fi -palvelun asunnoille tyytyväisyystakuun. Jos asunto ei vastaa ennalta annettuja tietoja, sinulla on oikeus peruuttaa vuokrasopimus tutustumiskäynnillä. Mikäli et halua tutustumiskäyntiä, et voi peruuttaa vuokrasopimusta. Tutustumiskäynti täytyy tehdä kahden arkipäivän sisällä vuokrasopimuksen solmimisen jälkeen.

 7. Lumo kotinyt.fi -palvelussa tehtävään vuokrasopimukseen ei sovelleta säännöksiä kuluttajansuojalain kuudennen luvun etämyynnistä. Vaikka vuokrasopimus tehdäänkin verkossa, ei sinulla ole mm. normaalisti verkkokauppaan kuuluvaa oikeutta peruuttaa sopimus 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä (kuluttajansuojalaki 6 luku 1 ja 14 §.).

 8. Tunnistautuminen Lumo kotinyt.fi -palveluun tapahtuu omilla verkkopankkitunnuksilla. Lisäksi kysymme nykyisen osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi. Henkilötietosi tallennetaan asiakasrekisteriimme. Henkilötietojesi käytöstä VVO-konsernissa saat tietoa täältä.

 9. Vuokrasopimus voi alkaa aikaisintaan seuraavana arkipäivänä vuokrauksesta, mutta viimeistään seuraavan kuukauden 15. päivänä. Valmistumassa oleviin asuntoihin pääset muuttamaan annetun valmistumispäivämäärän jälkeen.

 10. Mikäli vuokrauksessa ilmenee ongelmia, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, puh. 020 508 3500 (ma–ke, pe 8–16, to 9.30–16, puhelun hinta 8,8 snt/min) tai asiakaspalvelu@lumo.fi.

 11. Vuokrasopimuksen vahvistamisen jälkeen otamme sinuun yhteyttä seuraavana arkipäivänä ja sovimme kanssasi avainten luovutuksesta sekä asunnon tutustumiskäynnistä.

Lisätietoa

Tutustu VVO-konsernin verkkopalveluiden käyttöehtoihin ›

Lue lisää henkilötietojen käytöstä VVO-konsernissa ›

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on Lumo kotinyt.fi -palvelu?

Lumo kotinyt.fi -palvelu on täysin uudenlainen tapa vuokrata asunto. Kaikki palvelun asunnot ovat heti vapaita ja niihin pääsee muuttamaan vaikka heti seuraavana arkipäivänä. Vuokraus tapahtuu kokonaan verkossa ja täysin ilman hakemuksia tai odottamista. Vuokrasopimus solmitaan ja vahvistetaan maksamalla ensimmäisen kuukauden vuokra verkkopankin kautta tai luottokortilla. Palvelussa ei peritä erillistä vakuusmaksua. Otamme yhteyttä seuraavana arkipäivänä ja sovimme avainten luovutuksesta sekä asunnon tutustumiskäynnistä.

Pääsenkö katsomaan asuntoa ennen vuokraamista Lumo kotinyt.fi -palvelussa?

Jos haluat olla varma siitä, että saat juuri haluamasi asunnon, vuokrauspäätös pitäisi tehdä heti. Tämän vuoksi et näe asuntoa ennen vuokrauspäätöstä. Asuntoa ei ole mahdollista varata. Tyytyväisyystakuu antaa sinulle mahdollisuuden peruuttaa vuokrasopimus kahden arkipäivän kuluessa, jos asunto ei vastaa annettuja tietoja.

Kuinka pitkän vuokrasopimuksen solmin vuokraamalla asunnon Lumo kotinyt.fi -palvelussa?

Sopimus on kolmen (3) kuukauden mittainen määräaikainen vuokrasopimus, jota jatketaan toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella, mikäli kumpikaan osapuoli ei halua päättää vuokrasuhdetta kolmen kuukauden määräaikaisuuden päätteeksi. Mikäli asumisessasi ei ole ilmennyt ongelmia, toivomme tietysti, että jatkat Lumo-asukkaana myös kolmen kuukauden jälkeen.

Milloin pääsen muuttamaan Lumo kotinyt.fi -palvelun kautta vuokrattuun asuntoon?

Kaikki Lumo kotinyt.fi -palvelun asunnot ovat heti vapaita, eli niihin pääsee muuttamaan vaikka heti seuraavana arkipäivänä. Vuokrasopimuksen voit solmia aikaisintaan seuraavasta arkipäivästä ja viimeistään seuraavan kalenterikuukauden 15. päivästä alkaen. Jos asunnontarpeesi alkaa vasta tätä ajankohtaa myöhemmin, et voi valitettavasti solmia vuokrasopimusta Lumo kotinyt.fi -palvelun kautta, vaan sinun tulee ottaa yhteys asiakaspalveluumme, puh. 020 508 5000 (ma–ke, pe 8–16, to 9.30–16, puhelun hinta 8,8 snt/min). Voit myös jättää hakemuksen Lumo.fi-palvelussa. Valmistumassa oleviin asuntoihin pääset muuttamaan annetun valmistumispäivämäärän jälkeen.

Mitä teen, jos minulla on palvelun käytössä ongelmia?

Asiakaspalvelumme auttaa. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, puh. 020 508 3500 (ma–ke, pe 8–16, to 9.30–16, puhelun hinta 8,8 snt/min) tai asiakaspalvelu@lumo.fi.

Mitä asuntoja Lumo kotinyt.fi -palvelussa on tarjolla?

Lumo kotinyt.fi -palvelussa on monipuolinen valikoima Lumo-vuokra-asuntoja eri puolilta Suomea. Tarjoamme koteja yksiöistä perheasuntoihin, uudiskohteita ja jo aikaisemmin valmistuneita vuokra-asuntoja. Kaikkiin Lumo kotinyt.fi -palvelun tarjoamiin Lumo-asuntoihin voit muuttaa vaikka huomenna ilman vuokravakuutta.

Lumo kotinyt.fi -palvelun avulla haluamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin: Nyt voit sopivan Lumo-kodin löydettyäsi vuokrata sen heti. Samat asunnot löytyvät myös Lumo.fi-sivustolta, jossa voit täyttää asuntohakemuksen, ellet tee vuokraamispäätöstä heti.

Mitä jos luottotietoni eivät ole kunnossa tai minulla on vuokravelkaa VVO-yhtymä Oyj:lle?

Jos luottotietosi eivät ole kunnossa tai sinulla on aikaisempia vuokrasopimuksia koskevaa velkaa VVO-yhtymä Oyj:lle, et voi valitettavasti vuokrata asuntoa suoraan Lumo kotinyt.fi -palvelussa. Sen sijaan voit tehdä asuntohakemuksen Lumo.fi-sivustolla, josta myös näet koko asuntovalikoimamme. Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, puh. 020 508 5000 (ma–ke, pe 8–16, to 9.30–16, puhelun hinta 8,8 snt/min).

Voinko vuokrata asunnon yhdessä puolisoni/kaverini kanssa?

Kyllä voit. Täytätte vain palvelussa molempien tiedot. Vuokrasopimuksen solmimisen edellytyksenä on, että vähintään toisella teistä on luottotiedot kunnossa ja ettei kummallakaan ole aikaisempia vuokrasopimuksia koskevaa velkaa VVO-yhtymä Oyj:lle.

Haluan vuokrata myös autopaikan, onnistuuko se palvelussa?

Näet palvelun kautta autopaikkatilanteen ja vuokraaminen onnistuu asukassivuillamme asunnon vuokrasopimuksen solmimisen jälkeen. Joissakin kohteistamme autopaikat vuokraa pysäköintiyhtiö. Näiden autopaikkojen tietoja ei valitettavasti ole Lumo kotinyt.fi -palvelussa.

Miten voin seurata helpoimmin Lumo kotinyt.fi -palveluun tulevia uusia minua kiinnostavia asuntoja?

Voit tilata sähköpostiisi Lumo kotinyt.fi -hakuvahdin, niin kuulet ensimmäisten joukossa, kun hakuehtojasi vastaavia asuntoja tulee saataville. Tilaa vahti näin: Tee ensin haluamasi asuntohaku Lumo kotinyt.fi -palvelussa, klikkaa sitten hakutulossivulla olevaa "Tilaa hakuvahti" -nappia ja anna sähköpostiosoitteesi. Saat sähköpostiisi vahvistusviestin, jota klikkaamalla vahti alkaa toimia. Saat jatkossa tiedon uusista vapaista asunnoista sähköpostiisi noin kerran tunnissa. Voit muokata vahtia tai poistaa sen milloin haluat viestien lopussa olevasta linkistä.

Olen alle 18-vuotias – voinko silti vuokrata asunnon palvelun kautta?

Valitettavasti et. Jos olet yli 16-vuotias, voit täyttää asuntohakemuksen Lumo.fi-palvelussa. Muussa tapauksessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme, ma–ke, pe 8–16, to 9.30–16, puh. 020 508 5000 (8,8 snt/min).

Tyytyväisyystakuu

Toivomme, että viihdyt Lumo kotinyt.fi-palvelussa vuokraamassasi Lumo-asunnossa. Siksi annamme sinulle tyytyväisyystakuun.

Voit peruuttaa vuokrasopimuksen kuluitta jos

 • asunto ei vastaa siitä esitettyjä kuvia
 • asunto ei vastaa siitä annettua ennakkokuvausta.

Tyytyväisyystakuulla haluamme varmistaa, että vuokraamasi asunto on sellainen kuin lupasimme. Koska vuokrauspäätös tehdään kuvien ja annettujen tietojen perustella, eikä asuntoa pääse katsomaan etukäteen, annamme mahdollisuuden peruuttaa vuokrasopimus tutustumiskäynnin yhteydessä, mikäli asunto ei vastaa antamiamme tietoja. Mikäli sopimus peruutetaan, palautamme maksamasi kuukauden vuokran kokonaisuudessaan emmekä peri peruutuksesta mitään kuluja.

Mikäli et käy tutustumiskäynnillä kahden arkipäivän kuluessa vuokrasopimuksen solmimisen jälkeen, luovut samalla oikeudestasi peruuttaa vuokrasopimus.

Vuokra-asumista parhaimmillaan